FeaturedIstorie

Bucuria populară a durat doar o zi. Vitejia guvernamentală a durat doar o zi.

Bucuria populară a durat doar o zi. Vitejia guvernamentală a durat doar o zi. Premierul Cioloș l-a sunat pe Patriarhul Daniel azi și l-a asigurat că Guvernul „va asigura finanțare pentru proiecte de investiții importante și că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziție resurse financiare în funcție de posibilități pentru lăcașele de cult aflate în construcție.”. Cioloș a mai zis că bugetul pentru Culte în 2016 e în creștere, pentru personalul clerical și neclerical.

Ne pare rău că Cioloș s-a înmuiat și că, în loc să întrerupă orice finanțare a construcției de biserici noi (extrem de multe), preferă să o scalde în fața Patriarhului și să se caute prin buzunare de niște bani. România e țara cu cele mai multe biserici noi pe cap de locuitor, record care nu ajută cu absolut nimic populația, ci ajută doar BOR.

Era foarte probabil ca BOR să pună piciorul în prag. Este, deci, o utopie să ne gândim că vreodată BOR ar putea să nu mai primească un bănuț de la stat și să-și obțină banii singură, ca entitate privată ce e.

BOR și-a luat finanțarea înapoi, măcar parțial. Nu contează că ai strigat tu în stradă „Vrem spitale, nu catedrale!” și că Cioloș s-a angajat să-ți respecte dorința.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button