Dracu mai știe…

11 septembrie 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Iar avem parte de isteriile cu ”încălzirea globală, și ce de porc e cu omu, că din cauza lui se încălzește Pământul!” Are cineva butonul termostatului care să regleze temperatura Soarelui? Nu? Atunci bine, pa! În milioanele alea de ani de când guguloiul se tot rotește în jurul Soarelui câte încălziri de astea n-or fi fost…Și câte uragane de forța cinci!

Urbanizarea și demografia amplifică efectele fenomenelor meteo extreme. Fenomene pe care nu cu fofeze, mașini electrice sau centrale nucleare le reducem. Hai să ne întrebăm cum punem ceva absorbant între noi și Soare, și ce va fi acel ceva. Altminteri, cu sau fără noi, temperatura va crește. După care va scădea. Și apoi iar va crește. La scara timpului geologic, evident. Noi am avut doar ghinion: ne-am născut la momentul nepotrivit, climatic vorbind. Sau nu. Dracu mai știe…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign