Istorie

Prin orice mijloace!

de Constantin Gheorghe

Oameni buni! Încercați să înțelegeți cum funcționează atât statul român(ăla de pe hârtie, că ăla real, fiind cu oameni, e doar un căcat), cât și UE(idem, și hârtie, și realitate!). Faptul că o conservă de carne, să zicem, ni se pare că e mai nu știu cum în Germania, și mai proastă în România, sau în Est, NU înseamnă nimic! Absolut nimic! Nu e fraudă, nu e dispreț față de consumator, nu e conspirație împotriva ficatului nostru! Nu!

E normalitatea! Așa cum o înțelege capitalismul! Statul nu mai elaborează standarde pentru alimente. Care însemnau, de fapt, rețete obligatorii. Nu! Statul spune ce ingrediente pot fi folosite, unele fără probleme, unele cu precauție, iar altele deloc!

Fiecare producător declară compoziția unui produs. Statul controlează CONFORMITATEA conținutului conservei cu declarația producătorului. Dacă ăla zice că, de fapt, carnea aia este MDM amestecat cu emulsie de șorici și lipită cu nu știu ce proteină(bat câmpii, dar e reală situația!), colorată cu gândaci din pizda mă-sii(gândaci acceptați ca nepericuloși de organismele de reglementare) și asezonată cu întăritori de gust(și ei acceptați pentru consumul uman!), și tu,stat, asta găsești în cutie, NU ai ce-i face! Conserva este conformă! Răspunderea este a ta, consumatorul, care trebuie să te informezi, să citești etichetele, și să cumperi responsabil. Producătorul n-are nicio vină! El creează valoare pentru acționari! Prin orice mijloace!

Ce putem schimba? Nimic! Nu avem cum! Tot ce putem face este să respingem surogatele. Situația se poate schimba doar folosind mecanismele de piață. Dar cum sărăcia generează armate de consumatori pentru aceste rețete cu final canceros, nimeni nu va înceta să producă aceste mizerii. Lucrurile sunt mult mai complicate decât par. Și a înjura statul nu rezolvă nimic. A-l face partener pentru schimbare, da, ar putea fi o soluție. Dar ne duce mintea s-o facem?

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button