Deci, ce facem?

15 mai 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Oamenii au ajuns să-i urască pe politicieni nu pentru că sunt corupți. Politicienii sunt urâți pentru că sunt neputincioși, pentru că nu mai pot guverna, pentru că nu mai iau decizii în favoarea cetățenilor. Întotdeauna intervine ceva care anulează votul lor. Vrei să mărești salariul minim, intervin instituții și grupuri de presiune, și se duce dracului decizia. Votezi ceva, intervin Ambasada, sau Banca, sau Comisia, sau ”societatea civilă”, și gata! La loc comanda!

Din acest punct de vedere, da, Parlamentul și partidele politice sunt inutile! Iar apelul la desființarea lor este cât se poate de justificat, și de rațional. Asta este criza ”democrației reprezentative”. Altarnativa? Strada, democrația directă. Numai că am văzut și ce produce ”strada”: haos instituțional, ineficiență, blocaj administrativ, ruptură totală de agenda publică. Ce ne rămâne? Dictatura? Păi, am mai trecut prin asta. Și nu ne-a mers mai bine. Deci, ce facem?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign