FeaturedIstorie

De ce o ascultă rumânii pe Olivia Steer?

Extrema ne anulează capacitatea de rațiune. Olivia Steer este vârful aisbergului – dar ce nu se vede de fapt?

Jegul din spitale, personalul medical incapabil, jaful banului din sistemul de sănătate, șpăgile, medicamentele scumpe băgate în față de farmaciști deși există și variante ieftine, medicii care te primesc în sistemul de stat și te cheamă tot la ei, dar la privat, tunurile date cu vaccine refuzate de alții și tot așa. Rezultă o masivă lipsă de încredere în tot ce înseamnă sistemul de sănătate din România.

De-asta se duc oamenii la biserică și se roagă – pentru că nu mai au alternativă, nu pentru că sunt niște troglodiți primitivi. Când doctorul îți spune că nu încapi pentru operație la spitalul public, dar îi poți da 3.000 euro la spital privat atunci te duci să te rogi la Dumnezeu să găsești 3.000 de euro. Olivia Steer este o concentrare a furiei și neputinței – nu o expresie a prostiei genetice a românilor.

Toți cei care au experiențe cu sistemul medical românesc ajung la exasperare în cel mai scurt timp. Pur și simplu nu ai alte soluții în afară de rugăciuni și Olivia Steer reușește să sintetizeze această furie combinată cu neputință. Am mai scris de miliardele de euro colectate de la români și vărsate în sistemul public de sănătate – doar pentru a fi jefuite fără scrupule.

Ne ducem la biserică să ne rugăm și plecăm urechea la Olivia Steer pentru că nu mai avem altă soluție – poate doar să ne repezim peste ei și să le dăm foc – nu pentru că suntem niște idioți primitivi. Dar se găsesc destui care să explice că de fapt românii au fost dintotdeauna niște împuțiți retardați – poate chiar din cauze genetice! – incapabili să se adapteze la lumea modernă.

Poate scriu altă dată despre atitudinea de mici dumnezei a medicilor din România care au transformat în neguțătorie puterea lor de vindecare.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button