FeaturedIstorie

Cum să nu-i iubești pe proști!

de Constantin Gheorghe

Fapte, nu vorbe: ”Intre 2008-2015, salariul minim brut de baza a crescut de la 500 de lei la 1050 lei. Acest lucru a dus la cresterea medie a salariilor, dar daca ne uitam la grupele de salarii, cei mai mult au avut de castigat cei cu salarii mari, unde ponderea salariatilor s-a dublat. Noua din 10 tineri de pana in 25 de ani castiga sub 1500 de lei brut, la fel ca jumatate din romanii cu varsta de 30-34 de ani…

Din 2008 incoace, s-a dublat ponderea celor platiti cu salariul minim brut. De asemenea, s-a dublat ponderea celor care iau peste 8.000 de lei/luna. Singurul interval de venit brut unde au scazut salariile este cel intre 1000-2000 de lei.”

Cum să fii tânăr frumos și liber, și să nu strigi în extaz ”Jos comunismul!”, când nouă din zece ca tine-în cazul în care are un loc de muncă!- câștigă vreo două sute cincizeci de euro net pe lună. Sigur, fiind tânăr, frumos și deștept nevoie mare, nici prin minte nu-ți trece că ești victima unei crunte exploatări, a ”capitalismului sălbatic”. Nu, tu ești victima ”corupției”, care ucide, nu-i așa, deci jos cu guvernul!

Tot printre tinerii frumoși și liberi, dar ceva mai copticei, ca vârstă, de până la 30-34 de ani, unul din doi câștigă-evident, dacă are loc de muncă!-la fel, până pe la 250 de E net pe lună. Să tot întemeiezi o familie, să crești copii, să-ți iei o casă. Iar salariile celor care câștigă între 1000 și 2000 de lei brut pe lună, majoritari în România, au scăzut între 2008 și 2015,

Una peste alta, născuți pentru a fi săraci. Și toți idioții ăștia plâng de mila capitaliștilor, și acuză statul că-i persecută pe bieții patroni cu taxe și impozite! Cum să nu-i iubești pe proști!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button