Ce le făcea Vlad Țepeș femeilor

28 martie 2016 destin valah Lifestyle

În povestirile ruse despre Vlad Țepeș, care se pare că l-au inspirat și făcut invidios pe Ivan cel Groaznic, apare un paragraf despre cum erau pedepsite femeile necredincioase. Să vedem sursa:

Dacă vreo femeie se dovedea a fi necredincioasă bărbatului, el poruncea să- taie rușinea, iar pe dânsa s-o lege goală în mijlocul târgului; tot așa făcea cu văduvele și cu fetele care nu-și păstrau fecioria; unora le tăia țâțele, altora le belea pielea, altora iarăși le vâra câte un lemn pe rușine și li-l scotea pe gură, în această stare le ținea apoi legate de un stâlp până ce le cădea carnea de pe ele.

Am tot văzut fragmente din povestirile germane și ruse despre Vlad Țepeș, dar nu le-am văzut nicăieri traduse integral. M-aș apuca să le traduc pe cele germane.

dracula

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign