Cât de urât/frumos este Chișinăul?

12 iunie 2016 destin valah Lifestyle

Tocmai ce am citit că Chișinăul este pe locul 6 într-un top 10 al celor mai urâte orașe din lume. Niște băieți au scris în engleză chestia asta pe internet și brusc sentința a fost luată de bună și îngânată de corul bocitoarelor pe Facebook.

Nici n-ar avea cum să fie ”frumos” Chișinăul. Este un oraș mic, capitala unei țări nesustenabile, nu există resurse locale de nici un fel pentru investiții majore – banii trebuie să vină din altă parte. Ultimele investiții de amploare au fost făcut cu mai bine de un sfert de secol în urmă, de atunci încoace banii au fost suficienți doar pentru peticeli.

Și nici operele arhitecturale ale trecutului nu au cum să fie multe, Chișinăul au fost dintotdeauna o mărginime, nu a coagulat în jurul său o forță umană și economică suficientă pentru investiții edilitare. La asta adăugați și faptul că partizanii sovietici au dinamitat centrul orașului în timpul retragerii din fața armatelor germano-române. Apoi sistematizările sovietice au ras de pe fața pământului ce mai rămăsese.

Chișinăul nu este nici frumos, nici urât – pur și simplu este.

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign