FeaturedLifestyle

Cât de dințoasă era Elena Lupescu?

Securiștii români au un simț al umorului propriu. De exemplu, agenții Poliției de Siguranță care l-au urmărit pe Carol al II-lea în perioada exilului alături de Elena Lupescu o porecliseră ”Roaiba” pe amanta princiară.

Bănuiam din cauza faptului că era roșcată – însă mai există un detaliu anatomic care justifică porecla: Elena Lupescu deținea o pereche de incisivi supradimensionați. În fotografiile din spațiul public nu se vede destul de limpede asta, însă într-o serie de imagini inedite pe care le-am identificat recent în la Arhivele Naționale (Colecția Documente Fotografice) dinții Elenei Lupescu se văd la adevăratele dimensiuni. Cum ar fi în imaginea de mai jos, o fotografie de studio de prin anii 20.

Elena Lupescu

Elena Lupescu în anii 1920.

Printre imaginile noi de care vă vorbeam sunt multe de la mare, se pare că Elena Lupescu iubea litoralul. Iată-o în costum de baie, tot de prin anii 1920.

Elena Lupescu

Elena Lupescu în costum de baie prin 1920.

O serie mai lungă de imagini pare să dateze din vara anului 1938, când Elena Lupescu l-a însoțit pe Carol al II-lea într-o croazieră prin Marea Neagră și Marea Mediterană. Aici o fotografie mai provocatoare.

Elena Lupescu

Elena Lupescu în 1938.

Încă o probă a incisivilor Elenei Lupescu.

Elena Lupescu

Elena Lupescu

Tot în colecția asta, cel mai probabil imagini lăsate în urmă de cuplul de amanți la fuga grăbită din toamna anului 1940, am mai găsit și fotografia de mai jos, făcută la Cannes în perioada exilului. Nu am reușit să identific personajele de la acest dineu de lux.

Elena Lupescu și Carol al II-lea.

Elena Lupescu și Carol al II-lea la Cannes.

Încă o fotografie Carol al II-lea alături de Elena Lupescu.

Elena Lupescu și Carol al II-lea.

Elena Lupescu și Carol al II-lea.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button