Carabinieri și polițiști în Chișinău

09 septembrie 2016 destin valah Lifestyle

Piața Centrală se prelungește la deal pe Armenească, revărsând belșugul toamnei pe trotuare până dincolo de bulevardul Ștefan cel Mare, fix în buza Ministerului de Interne.

Găini și rațe belite își expun obscen târtițele grele de grăsime alături de iepuri jupuiți, miejii de nucă nouă se învecinează concupiscent cu migdale și struguri în jurul tarabei de cvas. Pe vremea când aceste trotuare erau patrulate de polițiști era bine. Polițistul trecea și își exercita dreptul de havaj (în evul mediu călăii puteau lua din iarmaroace cât le încăpea într-o mână din marfa fiecărui negustor) și trotuarele de pe Armenească gemeau de bunătăți.

Acum locul este patrulat de carabinieri neîndurători, babele au fost zburătăcite. Și ce-i mai grav: carabinierii nu te lasă să fumezi pe trotuar, că este loc public.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign