Bă! Treziți-vă! România nu de specialiști duce lipsă acum! Acum duce lipsă de politicieni!

26 ianuarie 2018 destin valah Istorie

Bă! Treziți-vă! România nu de specialiști duce lipsă acum! Acum duce lipsă de politicieni! Pentru că un ministru nu este un gestionar, un CEO de multinațională. El este o interfață politică între guvern/parlament și ministerul pe care-l păstorește! Calitatea lui de bază trebuie să fie gândirea strategică. O gândire politică, nu una de executiv de firmă! Cum noi am alungat politicienii, la ce ne așteptăm? La o bună guvernare? Am avut și guvern de tehnocrați, și tehnocrați în guverne politice. Și? Ne-a mers mai bine?

După cum a fost alcătuit și guvernul ăsta, sigur va fi un eșec. Urmat de un alt eșec, și de un alt eșec, și tot așa. Sila de politică și-a făcut datoria. La fel și lupta împotriva corupției. De aici încolo intrăm într-un ciclu al neputinței politice, al instabilității și al irelevanței democrației. Ura față de politicieni este, de fapt, ura față de noi, ură născută din frustrări și din incapacitatea de a înțelege lumea în care trăim. Am vrut să fim doar indivizi, nu și cetățeni. Am greșit, plătim. Doar că e prea târziu pentru a schimba ceva.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign