”Acumularea cantitativă, urmată de saltul calitativ”.

30 iunie 2017 destin valah Editorial, Istorie
de Constantin Gheorghe

Nu știu dacă marxiștii au scos-o p-asta cu ”Acumularea cantitativă, urmată de saltul calitativ”. Dar este o realitate. Așa că, treziți-vă! Inovarea ar putea fi viitorul economiei românești. Dar pentru a inova trebuie acumulare cantitativă. Din Revoluția Industrială am acumulat cunoștințe, cu adevărat, vreo zece ani în interbelic, și vreo treizeci de ani în comunism. După care neantul! Că din lohn, fie el și în industria IT, nu acumulezi nimic!

Ar mai fi un mic amănunt: educația. Care presupune și ea acumulare cantitativă, înaintea saltului calitativ al inovării. Să fim onești: nici Newton nu scotea ceva din mărul căzut în propria-i scăfârlie, dacă acolo, în scăfârlie, nu era o acumulare cantitativă de informații și cunoștințe. Cucuiul n-a fost decât impulsul ordonator al cunoștințelor existente. Când vrei să scutești elevii de povara acumulării de cunoștințe, cum dracu vrei ca ei să fie inovatori? Doar pentru că știu să butoneze un telefon sau un calculator? Bine!

Dezindustrializarea prematură exclude inovația, ca motor al dezvoltării economice a României. Asta e! Luați cu bere!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign