FeaturedIstorie

Acționați, cât se mai poate.

de Constantin Gheorghe

Domnule prim ministru desemnat,

Mă simt umilit și disprețuit de felul în care v-ați format echipa guvernamentală. Este incalificabil modul în care ați înțeles s-o alcătuiți. Cereți Parlamentului să amâne audierile. Formați o nouă echipă. Ieșiți din zona ipocriziei. Asumați-vă o culoare politică. Oricare ar fi ea. Puneți oameni politici în fruntea ministerelor. Înainte de asta prezentați-ne un program de guvernare.

Actuala echipă, pe care ne-o propuneți, este o sfidare la adresa bunului simț. Oricât de jos ar fi ajuns România, mai are, totuși, o fărâmă de demnitate. În numele ei, al acestei pâlpâiri de demnitate, vă cer să să vă asumați responsabilitatea de a da României un guvern care să apere și să promoveze în primul rând interesul public. Cei mai mulți dintre miniștri sunt exemple de manual în materie de conflict de interese.

Dacă nu o faceți, răspunsul societății va extrem de dur. Ruptura între guvernanți și guvernați va fi totală. Și să nu vă așteptați la nimic bun, în lipsa unui minim consens în legătură cu obiectivele și finalitatea acestui guvern.

Sper să înțelegeți ce anume vă asumați, și ce așteaptă oamenii de la dumneavoastră. Spun sper, pentru că ați pornit cu stângul. Nu este cazul să continuați cu gafele. Acționați, cât se mai poate. Dacă nu vreți, depuneți-vă mandatul!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button