FeaturedIstorie

”Nepoate, fă crucea mare, că Dracul e bătrân!”

de Constantin Gheorghe

Ziua în care acest guvern scelerat, ce nu are nici cea mai mică legitimitate, și nicio legătură cu interesele-tot mai puține-ale României, va fi votat în Parlament va fi zi de doliu. Ziua în care democrația a murit. Iar eșecul ăsta democratic este operă comună. Lașitatea noastră ne-a adus aici.

Văzând lista noului guvern, mi-am adus aminte de bunicul patern, blândul Tata Badea. Care mai sărea și el calul, la MAT, că bunică-mea era muiere aprigă și rea de gură. Și, pe drumul spre casă-pe care și-l dorea cât mai lung!-târându-ne amândoi picioarele prin țărâna drumului, îmi spunea: ”Nepoate, fă crucea mare, că Dracul e bătrân!” Atât mai pot să spun și eu: e cazul să facem crucea cât mai mare. Deși nu cred că scăpăm de Dracul ăsta nici cu slujbă de exorcizare…

 ”Bă, dar ce mă recomandă pe mine pentru postul ăsta? Faptul că sunt un tip mișto?”

Oameni buni! Ministru al Sănătății, la numai 28 de ani? Când nici n-ai terminat specializarea ca medic? Într-un sistem greu de gestionat peste tot în lume? Că niște unii îți propun, e una. Dar să accepți? De ce? Nu te uiți și tu puțin în oglindă, și înainte de a accepta, să ai o conversație cu tine, ca de la om la om? ”Bă, dar ce mă recomandă pe mine pentru postul ăsta? Faptul că sunt un tip mișto?” Bine, asta e! Trăiască și înflorească!

Somnul societății naște monștrii societății civile!

Ea este viitorul Ministru al Justiției. Să ne amintim ce declara în 2012, la Referendum:

„A fost o mineriada in plan juridic, altfel spus o incercare de lovitura de stat pusa la cale de catre guvernul USL. Prin ordonanate de urgenta s-a incercat limitarea competentei Curtii Constitutionale, au fost decapitate institutiile democratice (Senatul, Camera Deputatilor, Avocatul Poporului etc.), a fost trecut Monitorul Oficial in subordinea Guvernului, au fost taiate parghiile prin care functioneaza statul de drept si sistemul de echilibru si control reciproc intre institutiile statului.

Lovitura de stat a esuat pentru ca, in pofida presiunilor uriase, institutiile statului au rezistat. In pofida amenintarilor la care au fost supusi unii judecatori, Curtea Constitutionala a invalidat deciziile Guvernului USL.

Mineriada a fost declansata de condamnarea lui Adrian Nastase, care a produs un adevarat cutremur in randul politicienilor cu risc penal. Scopul acestei incercari de lovitura de stat a fost aservirea justitiei si blocarea dosarelor de inalta coruptie”.

Ei bine, Freedom House! Somnul societății naște monștrii societății civile!

Altminteri elită de elită! Marș, mă!

Înțeleg că nenea ăla care e propus pentru portofoliul de la Cultură și Patrimoniu este membru al GDS. Cum dracu o să apere el patrimoniul național, când gașca din care face parte a făcut zob sediul GDS, fosta casă a lui Cuza? Cârciumi peste cârciumi. Biblioteca, o splendoare, distrusă de un dobitoc, care a transformat-o în restaurant. Tencuiala căzută, pereți coșcoviți, și tot așa. Altminteri elită de elită! Marș, mă!

Ori are personalitate bipolară

Acum zic și eu, ca și ăia de la ZF: ”La energie, Victor Grigorescu trebuie să se situeze acum de partea statului, în apărarea intereselor de la Electrica, unde era membru al boardului, situându-se de partea membrilor privaţi. Va fi un experiment extrem de interesant, de urmărit, cum va judeca acum un om venit de partea cealaltă a baricadei.”

Ori are personalitate bipolară, or va continua să țină partea privaților, în detrimentul statului. Cum nebun nu pare a fi, rămâne varianta lupului pus paznic la oi. Oi, oi, oi!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button