FeaturedIstorie

ABEMUS IMPERIUM

de Paul M. Ionescu
Marţi, din sala de plen a Parlamentului României a ieşit fumul alb! Guvernul tehnocrat a fost votat cu 389 de voturi pentru. Cu toate acestea au fost 115 voturi împotrivă. Uite cum analiştii au avut iar foarte multă treabă, calculând cu mare atenţie cum s-a ajuns la acest scor, având în vedere ca doar grupul ALDE a anunţat că votează împotrivă. Şi ei au doar 35 de parlamentari. Trădareeeeee ! Ar putea să strige unii. Dar cine?

Oricum, nu mai contează. Important este că “tinerii frumoşi şi liberi” şi-au luat iar ţara înapoi. Sau Nu?
Cum nu? Stai, acum mi-am adus aminte că ei sunt parţial mulţumiţi, şi stau cu ochii pe Guvern. Dacă ceva nu merge bine sau nu le sunt respectate cerinţele vor ieşi din nou în stradă. Dar asta sună mai mult a ameninţare. Şi ameninţarea este prevăzută în noul Cod penal la art. 206 şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Offfff, câtă presiune pe noul guvern!

Făcând totuşi o analiză mai serioasă, observ că strada, acei 30.000 sau 50.000 de oameni care au ieşit să protesteze şi au cerut schimbarea în numele a 18 milioane de români, nu şi-a dat seama că deja tot ce a cerut ei s-a dus pe “apa sâmbetei”. Şi asta a început de la momentul consultărilor de la Cotroceni. Să vă expun raţionamentul :

– “Strada” a cerut schimbarea clasei politice, eliminarea pragului electoral, alegeri anticipate şi “Jos cu toate partidele politice” ;
– Preşedintele României ce a transmis “Străzii”? Ca să se facă auzită trebuie să intre în partide politice, să devină membră. Şi nimeni nu a comentat, ba chiar protestele au devenit din ce mai slabe în intensitate. De asemenea, preşedintele a spus că tot ce au discutat la consultare va fi transmis noului Guvern pentru a fi cuprinse în Programul de Guvernare.
– Ce a făcut noul Guvern? A introdus în prima instanţă aceste cerinţe în programul de guvernare după care au fost scoaseee!

Ce se mai întâmplă acum cu “strada”? NIMIIIICCC !!!

Oare de ce? Eu am o teorie, pe care vreau să o împărtăşesc : Orice protest spontan şi independent durează fix 30 de minute. După aceste 30 de minute încep să apară acele persoane care, folosind tehnica manipulării maselor, transformă totul în mişcări ce servesc diverselor interese.

Dar despre asta, cu o altă ocazie!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button