FeaturedLifestyle

Unde se mănâncă bine în Chișinău? La cantină!

Azi vă spun pe unde se mănâncă ieftin și bun în Chișinău. Bineînțeles, există ca peste tot în lume varianta simplă: briceag, pâine, conservă de carne și o bucată de brânză. Dar pentru cei care vor neapărat să mănânce din farfurie există varianta cantinelor.

Mie îmi place la Gălbenuș, o rețea de cantine  care împânzește tot centrul Chișinăului. Le recunoașteți de departe: au zidurile vopsite în galben (!). Mâncare de cantină fără pretenții: borșuri, zămuri, supe, cartofi la cuptor, sarmale, învârtite și bătute de pui, pârjoale, mici (doar dacă vreți să vedeți cum NU trebuie făcuți micii!), salate, compoturi. Mult mai diversificată oferta decât la orice cantină din România. Cu 60 de lei moldovenești/ 15 lei românești te saturi.

Există și cantine sălbatice, neafiliate la rețeaua Gălbenuș. Dosite prin tot felul de cotloane și pline de surprize: mâncarea poate fi foarte bună sau foarte proastă, la același preț.

Pentru avansați există cantinele instituțiilor. Nu vă temeți, puteți intra liniștiți. De obicei aceeași mâncare ca la Gălbenuș, fără diferențe majore de preț, cantitate sau calitate. Lângă gara din Chișinău puteți mânca la cantina feroviarilor, nu există un restaurant al gării (cum mergi spre gară, clădirea din dreapta, ultima ușă – este un paznic la intrare dar îi spuneți că mergeți la cantină și vă rotește el turnichetul).

Data viitoare vă spun și despre restaurante.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button