FeaturedLifestyle

Trei regiuni din România au un PIB per capita mai mic de 50% din media UE

Regiunea Nord-Est a României se situa în 2015 pe antepenultimul loc în topul celor 276 de regiuni din Uniunea Europeană din punct de vedere al PIB pe cap de locuitor, 34% din media din UE, înregistrând un scor mai bun doar față de trei regiuni din Bulgaria și una din Franța, arată datele publicate joi de Eurostat.

Conform acestor date, 19 regiuni din UE au un PIB per capita mai mic decât media din UE, cinci din Bulgaria, câte patru din Ungaria și Polonia, trei din România (Regiunea Nord-Est, 34%, Sud-Vest Oltenia, 40%, Sud-Muntenia, 47%), două din Grecia și o regiune din Franța.

Pe de altă parte, există 20 de regiuni în UE cu un PIB per capita mai mare de 50% din media din UE: cinci în Germania, patru în Marea Britanie, două în Olanda și Austria, și câte una din Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Slovacia, Suedia și Luxemburg.

Regiunile UE cu cel mai mare PIB per capita în 2015 erau Inner London-West din Marea Britanie (580% comparativ cu media din UE), Marele ducat de Luxemburg (264%), Hamburg, Germania (206%), Bruxelles, Belgia (205%) și Bratislava, Slovacia (188%).

Regiunea din România cea mai bine plasată în 2015 a fost București-Ilfov cu un PIB per capita de 136% comparativ cu media din UE.

AGERPRES

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button