FeaturedIstorie

E banal ce spun, stiu.

Tudor Dumitrascu

Interesanta explicatia patriarhiei pentru imprimarea chipului lui Daniel pe cel mai mare clopot al Europei. Este o „pecete ascunsa”, care respecta traditia de a-l cinsti pe ctitorul spiritual al lacasului. „Ascunsa” pentru ca este inaccesibila, adica nu se vede din strada… in felul acesta respinge patriarhia suspiciunea de mandrie.. unul dintre cele mai grele pacate. Nu comentez traditia medievala, ci simbolurile: cel mai mare si inaccesibil. Este exact ceea ce se doreste a fi prea-fericitul. Nu stiu ce structura laica ar putea imagina simboluri ale puterii mai impresionante de atat.

E banal ce spun, stiu. E atat de evident. Dar in mijlocul caterincii generale, tindem sa scapam miza. Cel mai mare si inaccesibil. Si aici este vorba despre un om nu despre Dumnezeu.

Tot patriarhia da exemple de clopote comandate recent in Austria cu chipul actualului papa… dar care iata ca n a avut pretentia sa fie cel mai mare. Si nici nu a cheltuit banii statului italian pentru o asa efigie. Dar asta deja e o alta banalitate.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button