E banal ce spun, stiu.

05 aprilie 2017 destin valah Istorie
Tudor Dumitrascu

Interesanta explicatia patriarhiei pentru imprimarea chipului lui Daniel pe cel mai mare clopot al Europei. Este o „pecete ascunsa”, care respecta traditia de a-l cinsti pe ctitorul spiritual al lacasului. „Ascunsa” pentru ca este inaccesibila, adica nu se vede din strada… in felul acesta respinge patriarhia suspiciunea de mandrie.. unul dintre cele mai grele pacate. Nu comentez traditia medievala, ci simbolurile: cel mai mare si inaccesibil. Este exact ceea ce se doreste a fi prea-fericitul. Nu stiu ce structura laica ar putea imagina simboluri ale puterii mai impresionante de atat.

E banal ce spun, stiu. E atat de evident. Dar in mijlocul caterincii generale, tindem sa scapam miza. Cel mai mare si inaccesibil. Si aici este vorba despre un om nu despre Dumnezeu.

Tot patriarhia da exemple de clopote comandate recent in Austria cu chipul actualului papa… dar care iata ca n a avut pretentia sa fie cel mai mare. Si nici nu a cheltuit banii statului italian pentru o asa efigie. Dar asta deja e o alta banalitate.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign