CulturaEditorial

Știți ce este un OCNI?

de Constantin Gheorghe

Știți ce este un OCNI? Un OCNI este un Obiect Comestibil NeIdentificat. Așa ceva am avut eu în cămară până azi. Doar că nu a fost comestibil. Identificabil era după formă: pară. De fapt două pere. Cumpărate de la MegaImage. Nu știu ce soi erau, știu doar țara de proveniență: Africa de Sud. Unde probabil au fost strunjite în lemn de esență tare, de vreme ce au zăcut trei săptămâni în cămară, și nimic. Nu se pot mânca. Nu s-au copt, n-ai niciun gust. În schimb au început să se descompună la interior. Altminteri arătau superb!

Voi vă dați seama că tot ce înseamnă legume și fructe este modificat genetic după nevoile hipermarketurilor: frumoase ca formă, uniforme, și cu viață la raft cât mai lungă? Gust, miros, calități nutritive? Cui îi pasă?! Acum înțelegem de ce se aruncă cantități impresionante de alimente în întreaga lume: pentru că, practic, nu sunt comestibile!

Dacă am obligat hipermarkaturile să vândă 51% produse de fabricație românească, următorul pas va fi distrugerea tuturor soiurilor cultivate acum, care nici ele nu excelează prin gust, dar merg, cu unele de tipul celor de sus. Și, în loc să facem un bine agriculturii românești, o distrugem. Dar asta e: populismul face minuni!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button