Știți ce este un OCNI?

19 iulie 2016 destin valah Cultura, Editorial
de Constantin Gheorghe

Știți ce este un OCNI? Un OCNI este un Obiect Comestibil NeIdentificat. Așa ceva am avut eu în cămară până azi. Doar că nu a fost comestibil. Identificabil era după formă: pară. De fapt două pere. Cumpărate de la MegaImage. Nu știu ce soi erau, știu doar țara de proveniență: Africa de Sud. Unde probabil au fost strunjite în lemn de esență tare, de vreme ce au zăcut trei săptămâni în cămară, și nimic. Nu se pot mânca. Nu s-au copt, n-ai niciun gust. În schimb au început să se descompună la interior. Altminteri arătau superb!

Voi vă dați seama că tot ce înseamnă legume și fructe este modificat genetic după nevoile hipermarketurilor: frumoase ca formă, uniforme, și cu viață la raft cât mai lungă? Gust, miros, calități nutritive? Cui îi pasă?! Acum înțelegem de ce se aruncă cantități impresionante de alimente în întreaga lume: pentru că, practic, nu sunt comestibile!

Dacă am obligat hipermarkaturile să vândă 51% produse de fabricație românească, următorul pas va fi distrugerea tuturor soiurilor cultivate acum, care nici ele nu excelează prin gust, dar merg, cu unele de tipul celor de sus. Și, în loc să facem un bine agriculturii românești, o distrugem. Dar asta e: populismul face minuni!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign