FeaturedLifestyle

Ştiinţa atracţiei – slăbiciunea femeilor pentru băieţii răi

Sursa foto: www.playbuzz.com

Dacă am întreba 100 de femei ce caută la un bărbat, răspunsurile lor ar fi similare: caută un gentleman care este bun, inteligent, loial, afectuos şi cu simţul umorului.

Nimeni nu poate spune că acestea nu sunt caracteristici pe care un partener ideal ar trebui să le aibă și cu toate acestea probabil că 99% dintre aceste femei au avut sau au o relaţie cu cineva care nu îndeplineşte cerinţele de mai sus, în detrimentul unui „băiat bun”.

Și atunci ce se întâmplă? De ce trecem prin această „fază” a băieţilor răi? De ce atâtea femei încrezătoare şi inteligente îşi doresc să iasă cu şmecheri?

Nu ne dorim mereu ce este benefic pentru noi

În mod paradoxal, nu ne dorim ce este bun pentru noi, ci doar savoarea momentului, iar faptul că suntem perfect conştiente că este alegerea greşită ne facem să ni-l dorim cu atât mai mult. Din nou, de ce? Nu cred că motivul este nesiguranţa sau convingerea că nu putem obţine ceva mai mult pentru că de cele mai multe ori respingem un bărbat minunat pentru promisiunea unei aventuri cu imprevizibilul.

Sursa foto: www.coolmantattoos.com
Sursa foto: www.coolmantattoos.com

Un băiat rău are un aer de mister, acel „je ne sais quoi” care te atrage ca un magnet. Mama ta te-a învăţat de mică să stai departe de acest tip de bărbat şi ştii foarte bine că probabilitatea de a avea o relaţie stabilă şi fructuoasă cu el este foarte mică spre inexistentă, dar vine un moment în viaţa oricărei femei când trebuie să treacă şi prin această experienţă.

Asociem imaginea băiatului rău cu aventura şi distracţia. Ca o ţigară pufăită după masă sau a doua felie de tort la desert, ştim că nu este bun pe termen lung, dar pe termen scurt este incredibil de satisfăcător.

Suntem atrase de intensitatea emoţiilor care vin odată o asemenea relaţie

Femeile exprimă şi reacţionează mai amplu la stimulii emoţionali decât bărbaţii. Poate de aceea suntem atrase de persoanele şi contextele care stârnesc emoţii puternice în noi şi poate de aceea nu ne dorim întotdeauna gentlemanul dulce. Tipul iubitor, care îţi face mereu complimente este minunat, dar unidimensional. Pe de altă parte, acel Casanova care creează drame şi nu pare să îi pese de nimeni altcineva se va face întotdeauna remarcat şi se va alege mereu cu fata, în ciuda oricărui argument logic.

Credem că îl putem schimba

Sau şi mai mult, credem că în cele din urmă îl putem face să dorească să se schimbe

Sursa foto: www.huffingtonpost.com
Sursa foto: www.huffingtonpost.com

pentru noi şi să devină băiatul bun de care avem cu adevărat nevoie. Să fii femeia pentru care un bărbat îşi schimbă năravul, devenind merituos de o relaţie adevărată este un sentiment deosebit. Un start incitant urmat de o relaţie frumoasă, cu ocazionalele momente nebune (pentru că nu îl dorim schimbat în totalitate şi am vrea să păstrăm o doză de aventură). Poţi încerca să transformi temporarul în permanent, dar fii cu băgare de seamă pentru că acesta este un joc periculos.

Atracţia polilor opuşi

Pentru că şi tu îţi doreşti să fii puţin rea, dar nu o poţi face, iar o relaţie cu un băiat rău este cel mai apropiat lucru. În plus, pare monoton să fii cu o persoană care îţi seamănă din toate punctele de vedere, iar faptul că sunteţi atât de diferiţi promite momente de neuitat. Îţi place drama şi imprevizibilul pe care le aduce în viaţa ta. Nu ştii niciodată cum stau lucrurile între voi şi te face sa te îndoieşti de tine în mod constant. Total nesănătos şi cu toate aceste adrenalina dă dependenţă.

Învăţăm că merităm mai mult

Din fericire, pe măsură ce ne maturizăm, învăţăm să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine, iar scopurile noastre devin mai clare. Desigur, atracţia pentru băiatul rău nu dispare, dar discernământul şi voinţa noastră devin mai puternice şi o relaţie împlinită cu un partener pe care te poţi baza devine prioritară.

Femeie-barbatFaptul că ai avut acest tip de relaţii nesănătoase în trecut te va face să apreciezi bărbatul de lângă tine. Vei adora micile gesturi de afecţiune pe care le face, vei observa şi vei aprecia tot ceea ce face pentru tine şi te vei întreba de ce ai aşteptat atât de mult să primeşti dragostea şi devotamentul pe care le meriţi.

Tipii carismatici care ne stimulează emoţiile în cele mai nesănătoase feluri nu vor mai merita efortul. Este nevoie de maturitate pentru a lua această decizie şi de obicei se întâmplă atunci când apare un tip extraordinar în peisaj. Şi atunci, în sfârşit, va câştiga băiatul bun.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button