Stăpânii vor fi nemiloși cu noi.

03 mai 2017 destin valah Editorial
de Constantin Gheorghe

Nu am chef de prea multe discuții. Lumea asta în care trăim, absurdă până la demență, este propria noastră creație. În 1989 am avut de ales între două proiecte: unul cu fața spre viitor, celălalt ca o întoarcere în Raiul interbelic. A învins Raiul interbelic. Uitați-vă pe toate statisticile: acolo suntem, la orice capitol vreți voi.

Lăsați cablul, telefonia mobilă, coșciugele pe patru roți aduse din Germania. Sunt doar semne că au trecut aproape o sută de ani de la epoca în care am ținut morțiș să ne întoarcem. Uitați-vă la lumea satului, la statisticile despre educație, acces la sănătate, la salubritate, la bolile sociale. La polarizarea socială extremă. La statul nefuncțional, care risipește resurse. La imensa risipă de capital uman. Suntem vinovați. Toți! Pentru că ne-a durut în cur de viața noastră! Pentru că am lăsat niște derbedei să pună mâna pe putere, și să facă ce vor cu ea. Pentru că am crezut că ”Jos comunismul!” ține loc de orice. Ei bine, a venit decontul pentru toate astea! Și vom plăti până la ultima centimă. Iar stăpânii vor fi nemiloși cu noi.

Nu-mi fac iluzii. Nu servesc, practic, la nimic. Sunt doar o mărturie. Că măcar nu m-am îmbătat cu apă rece.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign