Istorie

Și să vedeți coadă!

de Constantin Gheorghe

S-a înființat Secția de Propagandă a CC al SC(Societatea Civilă)? Văd că Julienul e pe toate gardurile, mai ceva ca Soarele în alegerile din 46, iar acum toți leșină de plăcere la gândul că ”dă Guvernul 50.000 de E pentru românii care se întorc în țară, să deschidă o afacere”. Dă o pulă, să mă scuze doamnele de vorba rea ”dă”!

Anunțul e ”dă până la 50.000 de E”, asta însemnând ORICE. Doi: nu dă de la el, sunt bani europeni, destinați unui program sectorial, din care am atras până acum zero lei și zero bani. Banii se dau pe proiecte, deci ”amatorii” trebuie să se ia la trântă cu miciurinismul numit ”birocrație română-bruxelleză”, și să cotizeze cu ceva bani, vreo 5.000 de E. Dacă n-ați uitat, cele 50.000 de E vin după ce ciolovecul investește el banii(îi are, sau îi împrumută), cu tot ce înseamnă asta. Anunțul corect ar fi: ”Bă, băieți! Săriți voi cu banii, investiți în România, și dacă îndepliniți condițiile, poate vă decontăm vreo 50.000 de E.” Și să vedeți coadă!

Acum, sincer, dacă românașul diasporez are ceva bani, prost ar fi să investească la Rromanika. Mai bine își pornește o afacere acolo unde trudește acum. Are și mai multe șanse să reușească, și mai puține dureri de cap.

PS: suma de 30 de milioane de E este ridicolă. Asta ar însemna vreo 600 de afaceri care ar aduce înapoi 600 de oameni. Păi, 30 de milioane de euro primește ajutor de stat un ”investitor” strategic, gen Bosch, care chiar face afaceri pe aici, jupuindu-și angajații. Impactul celor 600 asupra economiei ar fi zero barat! Dar mașina de propagandă merge cu motoarele turate la maximum.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button