FeaturedIstorie

Să ne ocupăm de ceea ce contează, nu de fleacuri…

Mai prost de felul meu, cred că, până acum, umanitatea s-a descurcat binișor, a prosperat, s-a dezvoltat, și fără căsătoriile între persoane de același sex. La fel, cred că nu lipsa acestui tip de căsătorie este motivul principal pentru care n-a rezolvat probleme precum sărăcia, subdezvoltarea, inechitățile economice și sociale, polarizarea economică, n-a găsit leac pentru boli precum cancerul sau nu poate gestiona schimbările climaterice, agravate de ea, de umanitate.

Nu mi se pare că statele care care au permis acest tip de căsătorii o duc mai bine decât o duceau înainte de decizia de a le permite. Căsătoria între persoane de același sex n-a împiedicat Franța să se dezindustrializeze, spre pildă, și nici n-a scăzut numărul șomerilor. Statele Unite n-a redus numărul celor care trăiesc pe străzi, nici violența extremă, nu a scăzut nici numărul celor uciși în adevărate masacre cu arme de foc.

Așa că, a se scuti. Să ne ocupăm de ceea ce contează, nu de fleacuri, de plimbat în chiloți prin metrou, de tot felul haștaguri cretine. Altele sunt prioritățile României. Și una dintre ele este slăbiciunea extremă a sistemului politic, a statului și golirea de conținut a democrației. Să rezolvăm astea, sărăcia, polarizarea socială, subdezvoltatea, și mai vedem ce și cum.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button