Istorie

Noi suntem zdraveni cu căpuțul?

de Constantin Gheorghe

Noi suntem zdraveni cu căpuțul? Visăm la tot felul de imbecilități, fără să avem vreo legătură cu realitățile țării ăsteia. ”România poate crea între 500.000 și 1 milion de locuri de muncă în IT, în următorii zece ani”. Și cine le ocupă, idioților? Avem capacitatea de a scoate în fiecare an între 50.000 și 100.000 de absolvenți de automatică și calculatoare? În care universități? În ce cadru demografic? Că, parcă, anual iau BAC ul circa 120.000 de absolvenți de liceu. Și la halul în care se predau științele în școală, dacă scoți cinci mii de absolvenți de așa ceva, ești mare!

Da, vom fi având acum 237.000 de angajați în domeniu. Dar ăștia sunt ”produși” în aproape 40 de ani. Când am avut o demografie favorabilă, aveam de unde selecta oameni pentru acest domeniu.

Să zicem că facem reconversia forței de muncă. Dar este realistă această abordare? Trecem la ”Noi cu mușchii ca oțelu/Mânuim Excelu!”? De la coada vacii la programare în Java sau în C++? Pe ce educație poți construi o specializare în IT?

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button