FeaturedIstorie

N-am văzut pe nimeni să facă o socoteală, gen: ”Mă, dar de ce cresc prețurile?!”

Jale mare: cresc prețurile alimentelor! Ca de obicei, guvernul este vinovat! Pentru că d-aia e guvern, s-o ia peste bot pentru tot! Ceea ce se întâmplă!

N-am văzut pe nimeni să facă o socoteală, gen: ”Mă, dar de ce cresc prețurile?!” Iarnă grea n-a fost, de fapt, pentru multe țări din Europa și din Orientul Apropiat n-a fost iarnă. Deci nu se pot invoca factorii climaterici, care determină randamente reduse și cheltuieli mari, mai ales cu energia. Chiar dacă gazul, electricitatea, benzina/motorina s-au scumpit ceva, scumpirea a fost compensată de consumul evident mai mic.

Vorbim de influența importurilor. O fi, dar ultimele date statistice indică o scădere a inflației în spațiul UE, mai ales în țările din care importăm în draci alimente. Se invocă și devalorizarea leului. O fi și asta, dar e vorba despre devalorizări nesemnificative. Atunci?

Atunci crearea de valoare pentru acționari vă spune ceva? La noi marile lanțuri de hipermarketuri sunt, practic, un monopol. Și cum în țările lor de origine toate au probleme(ultimul pe listă este Carrefour), băieții își scot pârleala aici, ducând, concertat, prețurile în sus. Și nimeni nu le zice nimic, deși la ascunderea profiturilor se adaugă acum și asta. Că noi avem stat minimal, de mămăligă. Pe care-l doare în cur de cetățenii lui. El o grijă are: nu cumva să se supere acționarii multinaționalelor. Totul pentru ei, pentru fericirea lor. Românii? Sictir, milogilor! Decartați!

de Constantin Gheorghe

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button