FeaturedIstorie

Manipulare la Chișinău: demisia premierului Chiril Gaburici

Toată lumea știe că fostul premier Chiril Gaburici a fost demis pentru că și-a falsificat diploma de bacalaureat. Doar că e fix ca la Radio Erevan: nu a fost demis, și-a dat singur demisia și nu din cauza diplomei de bacalaureat. Dar să încercăm să ne amintim evenimentele, în ordine cronologică.

Vorbele ”Chiril Gaburici” și ”diplomă falsificată” au apărut aproape concomitent în spațiul public de la Chișinău. Adică imediat ce Chiril Gaburici a fost propus pentru funcția de premier a și apărut scandalul diplomei de bacalaureat. Nu zic că prin 1991 Gaburici nu și-a cumpărat diploma, pe vremea aia dacă aveai bani puteai să-ți cumperi tanc la Chișinău. Dar ce vorbim noi de 1991? Acum doi ani în urmă puteai să-ți cumperi lansator de rachete la Chișinău, în caz că aveai nevoie de o groapă mai mare în fundul curții și n-aveai chef s-o sapi.

Clar că Gaburici nu era foarte umblat pe la școală, ideea este că omul a intrat în spațiul public cu capsa pusă și fitilul montat, numai bun de detonat la momentul oportun.

Acum să vedem diferența dintre demisie și demitere. După ce a fost căftănit prim-ministru prin februarie 2015 (de Filat și Plahotniuc, cu niște voturi împrumutate de la Voronin) Gaburici a primit 90 de pagini de indicații cu ce fel de reforme trebuie făcute în Republica Moldova. Pe prima pagină scria mare: rezolvă beleaua cu banii furați din băncile alea care sunt falimentare!

Și într-o marți dimineață Gaburici a avut o idee proprie pe care a anunțat-o public: ar vrea să naționalizeze băncile jefuite și apoi să le închidă. Miercuri dimineață băieții care îl puseseră prim-ministru au zis că nu, în nici un caz, asta nu este o idee bună; cum să închidem niște bănci falimentare?!? Și joi dimineață Gaburici a zis că el își dă demisia. După care ziariștii au scris că Gaburici a fost demis pentru că și-a falsificat diploma de bacalaureat.

Tak.

sursa-http://www.kishiniov.eu/ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button