Mai puțini români în propria țară

14 decembrie 2015 destin valah Stiri

Populația României a ajuns la nivelul de acum 50 de ani!

Numărul cetățenilor a scăzut, în 2014, sub pragul de 20 de milioane de locuitori, un nivel similar celui din 1966, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Președintele INS, Tudorel Andrei, a declarat că această situație este cauzată atât de migrație, cât și de numărul mare al deceselor și de scăderea natalității, aspecte care nu pot fi schimbate într-un timp foarte scurt.

Spre exemplu, anul trecut, populația României s-a redus cu 80.000 de oameni, cărora li se adaugă alți 40.000 de cetățeni care au migrat.

Un număr atât de mare de persoane echivalează cu dispariția a două orașe de nivel mic.

Președintele Institutului Național de Statistică a precizat că, dacă se menține aceeași evoluție, într-o perspectivă de 30 – 40 de ani, putem avea o scădere masivă a populației României, până la 14 – 15 milioane de locuitori.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign