in păcate nu vom avea prea curând motive de sărbătoare, fie că e vară, fie că e iarnă…

01 decembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Zi națională sau nu, ca să sărbătorești, trebuie să ai ce, și dispoziția de a sărbători. Asta, pentru că tot văd discuția asta cu ”să mutăm Ziua Națională pe 10 mai, că în decembrie e vremea nașpa!” Azi a fost frumos. Și? Nici cinci mii de oameni în Capitala României, unde vremea a fost frumoasă?

Ce avem de sărbătorit, totuși? Faptul că unul din doi români trăiește în sărăcie? Că ne lipsesc 4,4 milioane de locuri de muncă? Sau poate faptul că ne-am întors la totalitarism, cu un guvern făcut pe cadavrele unor nefericiți, uciși de lăcomia altor români? Că votul nostru nu mai contează? Că suveranitatea României a fost anulată de tot felul de ”tovarăși și prieteni”, în schimbul dubioasei plăceri de a fi slugi în propria noastră casă? Sau dubioasa onoare de a fi conduși de un ”neamț”, visul nostru secular? Ce e de sărbătorit? Dacă am avea motive de fericire, am sărbători și în gerul Siberiei! Dar nu avem! Așa că s-o lăsăm baltă! O poză suprapusă peste tricolor nu e sărbătoare. E conformism, și nimic mai mult. Nici o poză cu strachina plină cu fasole cu cârnați nu e sărbătoare. Ține loc de sărbătoare, dar nu e.

Din păcate nu vom avea prea curând motive de sărbătoare, fie că e vară, fie că e iarnă…

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign