FeaturedLifestyle

Iata ce trebuie sa stii despre femeile independente

Femeile independente sunt deseori privite ca niste enigme umblatoare, fata de care trebuie sa te porti cu mare grija. Conceptia generala, in special in randul barbatilor, este ca suntem deosebit de complexe si pretentioase, cand lucrurile sunt de fapt mult mai simple decat atat. A fi o femeie independenta si puternica nu inseamna ca nu avem sentimente sau ca suntem rele cu cei din jur, ci pur si simplu stim ce vrem si ne bazam pe propriile puteri pentru tot ceea ce facem.

Teoretic, am facut trecerea de la casnica si mama la femeie de cariera, care isi poate creste copiii in acelasi timp si care cere respect si recunostinta. Practic, cu toate ca traim intr-o era in care inteligenta si capacitatile femeilor capata din ce in ce mai multa apreciere si recunoastere, stigma societatii este inca puternica, iar aparitia acestei noi specii de femeie care se afirma in fata tuturor ca fiind independenta este ceva nou si necunoscut. Poate ca daca am intelege cu totii mai bine exact ce inseamna sa fii o femeie independenta, in special in raport cu partenerul, lucrurile ar merge mai usor.

Iata, asadar, ce isi doresc femeile inteligente sa le spuna barbatilor din viata lor:

cumparaturi1. Nu ne deranjeaza o mana de ajutor

Probabil ca nu o sa recunoastem intotdeauna ca ne este greu sa ducem sacosele de cumparaturi de la masina in casa, dar daca ne vedeti cu bratele pline, o mana de ajutor este mai mult decat binevenita. A fi independenta nu inseamna ca suntem si atotpoternice. Nu ne deranjeaza nici daca ne tineti usa deschisa, ba chiar am face acelasi lucru pentru voi la nevoie.

2. Nu avem nevoie de voi, dar va vrem

Este o mare diferenta intre a avea nevoie de cineva si a-ti dori ca acea persoana sa faca parte din viata ta. Stiu ca poate suna dur, dar, daca stai sa te gandesti, nu este. Nici voi nu ati vrea o femeie care sa fie vesnic agatata de gatul vostru si care sa depinda de voi pentru a supravietui. Da, putem trai fara voi, dar asta nu inseamna ca nu ne faceti viata mai frumoasa, ca nu va apreciem si ca nu ne dorim un partener cu care sa impartasim bucuriile vietii. Pur si simplu stim ca nu totul in viata se rezuma la a avea un iubit.

3. Suntem feminineeleganta - moda

Independent nu inseamna neaparat masculin. Putem fi elegante, fine, chic si aranjate, iar acest lucru nu ne va submina in nici un fel inteligenta sau forta. Si nu suntem feminine doar atunci cand vine vorba de aspect, ci si comportamentul nostru poate fi la fel de elegant, ba chiar ar putea sa ne dea si cate o lacrima atunci cand ne uitam la un film siropos.

4. Uneori nu mai vrem sa fim atat de puternice

Ne place sa avem grija de noi insine si cu toate ca suntem perfect capabile sa facem fata responsabilitatilor si problemelor din viata noastra, pana la urma suntem oameni si este tare dificil sa faci acest efort tot timpul. Uneori simtim nevoia sa luam o pauza, avem nevoie sa ne manifestam vulnerabilitatile si avem nevoie ca voi sa ne sprijiniti. Vrem sa ne ascultati, sa ne asteptati cu cina pregatita dupa o zi lunga, sa ne ajutati atunci cand suntem stresate.

5. Suntem puternice, nu rele

Faptul ca suntem puternice, ca spunem ceea ce gandim si ca luptam pentru ceea ce vrem nu inseama ca suntem rele sau dificile. Nu avem nici un fel de obligatie de a zambi tot timpul sau de a aproba tot ce spun cei din jur, asa ca nu confundati forta cu lipsa bunelor maniere sau cu rautatea.

6. Punem valoare pe loialitate

Fie ca este vorba despre o prietenie sau o relatie amoroasa, angajamentul este ceva ce apreciem enorm de mult. Nu avem timp pentru relatii care nu aduc un aport benefic in viata noastra pentru ca stim ca meritam mult mai mult.

7. Vrem un partener, nu un ingrijitor
Cautam un partener in adevaratul sens al cuvantului pentru ca nu avem nevoie cu adevarat de cineva care sa aiba grija de noi. Mai simplu, ne dorim sa ne tratati ca pe un egal, iar asta include sa ne acordati aceeasi atentie, afectiune si respect cu care va tratam si noi.

8. Cariera este importanta pentru noi02. Femeie independenta - job - afacere

Dupa cum spuneam, ca femei independente, ne place sa avem grija de noi insine, sa ne facem propria viata si sa nu depindem de nimeni altcineva. Ne dorim independenta pe toate planurile, inclusiv din punct de vedere financiar, iar cariera noastra este ceea ce ne asigura aceasta libertate. Acest lucru nu inseamna ca partenerul, prietenii sau familia nu sunt aspecte importante in viata noastra, ci doar ca stim ca suntem perfect capabile de a construi lucruri frumoase si de a evolua atat in plan personal, cat si in plan profesional, asa ca incercam sa le echilibram pe toate si nu vom renunta la lucrurile care ne confera fericire, implinire si independenta.

9. Avem deja o viata

Suntem deja persoane complete. Avem o viata care include o cariera, prieteni, familie, activitati si o locuinta. Suntem fericite ca faceti parte din viata noastra, iar rolul vostru nu este nicidecum nesemnificativ, dar nu trebuie sa incercati sa ne completati sau sa ne schimbati pentru ca ne luam singure deciziile si ne construim fericirea asa cum credem de cuviinta, alaturi de persoanele dragi.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button