Furia scurtează viaţa

07 decembrie 2015 destin valah Lifestyle

Furia poarte scurta drastic viaţa, indică rezultatele unui nou studiu desfăşurat în SUA. Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialiștii de la Universitatea din Iowa au analizat mai multe date ale populației din America.
Cercetătorii au descoperit că pentru bărbaţii în vârstă de 35 de ani, care recunosc că au accese de furie frecvente, riscul de deces peste trei decenii este de două ori mai mare decât pentru reprezentanții calmi ai sexului puternic. Femeile sunt mai stresate acasă, iar bărbaţii, la locul de muncă.
Autorii studiului nu au investigat motivul pentru care riscul de deces prematur este mai mare pentru persoanele mai furioase.
„Furia este o formă de stres. Stresul creşte nivelul hormonului cortizol din sânge. O serie de studii au demonstrat că stresul pe termen lung influenţează în mod negativ sănătatea, mărind riscul de infarct şi de probleme cardiovasculare”, a explicat psihologul Graham Priest din Londra, comentând rezultatele anchetei.
http://bucurestifm.ro
Sursă: Rador

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign