Eroi, neam, Patrie

19 septembrie 2016 destin valah Istorie

de prof.univ.dr. Radu Baltasiu

Tot vorbim pe-aici de eroi, neam, Patrie, doar doar s-or mai lega niște lucruri. Dar știți unde se vede că România a devenit, de fapt, o pură abstracțiune (nu o comunitate de neam), vorba primului ministru de zilele trecute? Ia vedeți cum arată gărzile de la Palatul Victoria!

Atitudinea, cum stau hainele pe soldații respectivi, cum își țin mâinile, cum se plimbă. Demnitate? O abstracțiune mon cher! Parcă te previn că … totul e o miștocăreală tragică (un haihui instituționalizat pe banii noștri). Problema nu e doar la unitatea respectivă.

Am fost la Tabla Buții în 2015. Soldații ăia din cimitir erau în ton cu manelele de mai din jos: ca port, atitudine, vorbă. Martori, o grămadă. Grămezi de martori. Cărora nu li s-a părut nimic aiurea să comemorezi eroii în fum de mici. Unii dintre ei aveau și grade. Mari. Într-adevăr, tranziția s-a terminat. Poate că asta o fi fost scopul inițiatorilor FSN-ului, să ne scoată România din cap. Să sperăm că în 2018 vom avea niște soldați de gardă demni de acest nume!

 

Tag-uri: , ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign