dreptul de a-ți căuta fericirea…

05 decembrie 2015 destin valah Istorie

de Constantin Gheorghe

Cea mai mare greșeală a lui Ceaușescu, greșeală care îi va fi fatală și lui, dar și nouă, este aderarea României la FMI și la BM. Occidentul nu a intervenit în 1956, în Ungaria, și nici în 1968, în Cehoslovacia, pentru că știa că nu are cum învinge URSS. Dar a tras concluziile de rigoare. Și a folosit arma economică pentru a slăbi din interior blocul advers. FMI și BM au fost instrumentele ideale pentru asta. Iar cele două verigi slabe ale sistemului ”comunist” s-au dovedit a fi România și Polonia, întâmplător și cele mai îndatorate la cele două instituții. Restul e istorie recentă.

Instituțiile pomenite s-au dovedit utile-FMI, în acest caz, dar și BM planează prin zonă-și în supunerea Greciei. În fond, Tsipras demisionează tocmai pentru a descărca niște tensiuni care sunt pe punctul de a a rupe toate legăturile sociale din țară. E un fel ”democratic” de a lua elicopterul, precum Ceaușescu, în decembrie 1989. Asta e: nu există milă pentru cei slabi, care mai cred în basme despre valori, democrație, egalitate în drepturi și obligații, suveranitate, dreptul de a-ți căuta fericirea…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign