Istorie

Dezinformarea de seară: rușii se retrag din Transnistria!

Vibrează jurnalismul online românesc de retragerea rușilor din Transnistria. Emoție ca la radio Erevan: nu e motoclicletă, e bicicletă și nu i s-a dat, i s-a furat.

S-o luăm de la capăt: Mediafax ne spune că Rusia își va retrage trupele din Transnistria după încheierea conflictului din Ucraina. Și aici este momentul în care trebuie să izbucnească în râs oricine cunoaște istoria recentă a regiunii. Pentru că umorul rusesc este irezistibil. Vedeți voi oameni buni, noi, rușii, ne-am retrage din Transnistria, dar a început o belea în Ucraina și nu putem s-o facem. Chiar ne pare rău!

Este fabulos tupeul rusesc. Deci Moscova n-are nici o treabă cu conflictul din Ucraina, este un simplu spectator care așteaptă să se rezolve problema. Ca să nu vorbim de faptul că Moscova s-a angajat încă din anul 1999 să își retragă trupele din Transnistria. Înțelegeți cu vine treaba: din 1999 până în 2015 rușii s-au pregătit de retragere din Transnistria, dar temeinic s-au pregătit, asta nu este o chestiune simplă, retragerea armatei ruse nu a fost simplă pe nicăieri. Deci s-au pregătit frații ruși să se retragă din Transnistria din 1999 până în 2015 – și când s-au încheiat pregătirile a apărut beleaua: conflictul din Ucraina! Și să mai spui că nu există ghinion pe lumea asta…

Dar stați, că nu se termină aici. Există o diferență între Mediafax și Sputnik, adică la Sputnik știrea este puțin altfel:

Misiunea de pacificare rusă din regiunea transnistreană este una foarte eficientă şi va fi păstrată atâta timp cât o va cere situaţia.

Acum ați înțeles? Rușii rămân în Transnistria cât timp sunt impuși de situație, ca să zic așa. Ei ar vrea să plece, chiar și mâine, dar situația îi impune să rămână.

rus-transnistria
Soldat rus din Transnistria.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button