Despre regresie
My.Roxa
Aţi fost vreodată curioşi în legătură cu regresia şi cu tot ceea ce reprezintă ea? Eu da .., m-a şi mâncat să mă duc să văd ce şi cum, încă nu am ajuns şi nici nu ştiu dacă o să ajung vreodată, dar au fost nişte cunoştinţe. Cică regresia ar fi oricum de mai multe tipuri.
Cred că regresia a fost folosită ca şi tehnică pentru a ieşi din unele şocuri, traume şi alte treburi gen, însă ea a ajuns să fie practicată ca să afli pe unde te-ai mai „plimbat” vieţile trecute şi cu ce te-ai îndeletnicit, ca să zic aşa. Desigur că aici se creează puntea între regresie şi reîncarnare pentru cei care cred. Şi în final, ce am putea crede că nimeni nu ştie de unde venim, unde o să ne ducem…sunt doar speculaţii.
Revenind la subiect, se pare că regresia poate fi un mecanism valid de apărare, însă se poate asocia şi cu efecte nocive, atunci când se face regresie în vieţile anterioare.
Subiectul regresat se întâlneşte cu trăiri dificile şi chiar dramatice. Pe lângă faptul că este cel puţin indicat ca acest procedeu (pentru cine are curaj, haha) să se facă împreună cu un specialist care să nu abandoneze persoana în cauză, pot apărea reacţii violente din partea subiectului. Nu este vorba de producerea unei traume atât de mari care să producă retardul persoanei (aşa cum auzisem) pentru că atunci această practică ar fi fost interzisă cu desăvârşire. Însă o slăbiciune din partea sa poate provoca urmări fizice şi psihice ireparabile.
Operatorul îi induce subiectului un somn magnetic sau hipnotic, care îl apropie însa inevitabil şi în mod artificial de influenţele invizibile ale lumii de dincolo. Proiectarea artificială intervine aici. Da, ARTIFICIALĂ. Regresia nu face decât să-l aducă într-o stare de sensibilitate anormală la curenţii din materia subtilă.
Şi atunci acţiunea artificială a operatorului aduce sufletul celui regresat la un nivel de sensibilitate care depăşeşte de departe pe cel al dezvoltării sale naturale. Şi atunci apare dezechilibrul. Simplu.
Mă întreb oare dacă nu şi imaginaţia joacă un rol important aici şi cred că nici dacă aş experimenta acest procedeu nu aş fi capabilă să-mi dau seama.
Oricum, regresia hipnotică se pare că nu este un procedeu nou, însuşi Freud era familiarizat cu ea.
Părerea mea despre regresie? Cred că puţin mit ce se întâlneşte cu puţină realitate psihologică. Nimic mai mult. Sau poate greşesc, însă cu siguranţă prefer un joc de tarot decât să mă facă altul piftie timp de 30 minute.