”decât Coelho, mai bine un Chanel fake”

22 ianuarie 2016 destin valah Cultura
de Denisa Niță

Primul îi ține ușa celuilalt și intră. Mă salută amândoi, eu bag mâna în mănușă, pregătită să scot ecleruri din frigider. Fiecare la un capăt al vitrinei, deschid gențile în același timp. Unul scoate rujuri și parfumuri, celălalt, cărți. Vânzători ambulanți. Dau mănușa jos și deschid gura, să le zic că-i ok, nu vreau nimic. N-apuc.

Din dreapta, rujuri ieftine, Chanel, Victoria’s Secret, Mac, ieftin rău, 30 de lei. Da’ îmi lasă la 20, că-s drăguță și-i zâmbesc frumos, ia uite ce gropițe am. Nu vreau ruj? Are parfum, blush, ce vrea fata.

Cât timp caută prin geantă, începe stânga. Cărți cu 20% reducere, ieftin. Dacă sunt așa frumoasă, tre’ să mă și cultiv. ”Că-i o lume a bărbaților, domnișoară, altfel nu faceți față”. Scoate, cu ambele mâini, un teanc de vreo șase cărți. Paulo Coelho. Sensibil, frumos, redus, ce să mai vreau.

Iau un ruj de la dreapta și zic, cu un ton plin de aroganță, convinsă că pentru asta iau rujul și mai ieftin, ”decât Coelho, mai bine un Chanel fake”. Se uită amândoi la mine, se uită unul la celălalt, își strâng lucrurile și pleacă.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign