Trenul Prietenia și misterele sale

22 ianuarie 2016 destin valah Stiri

Am fost puțin mirat când l-am cunoscut pe medicul trenului Prietenia. Cred că este singurul tren din lume care beneficiază de control medical.

Cu mulți ani în urmă ne-am cunoscut cam așa: m-a trezit din somn și m-a întrebat cum mă simt, la rândul meu l-am întrebat de ce îl freacă grija – ceea ce a stârnit o dezbatere destul de lungă. Mi-a explicat că la intrarea în Republica Moldova călătorii sunt supuși controlului medical și că sunt obligat să mă supun. Și m-am supus.

Din multele taine care învăluie trenul Chișinău-București cea mai de nepătruns este existența acestui medic. Se plimbă din vagon în vagon împreună cu grănicerii și vameșii și întreabă toți călătorii cum se simt, călătorii spun că se simt bine. Dacă intri în Republica Moldova cu avionul, cu mașina, bicicleta sau pachebotul nu te întreabă nimeni cum te simți. Îți trebuie doar un pașaport valabil, nu trebuie să fii sănătos. Însă la Ungheni există un medic care verifică starea de sănătate a călătorilor.

N-am întrebat niciodată ce se întâmplă dacă un călător este bolnav: este dat jos din tren? Este păstrat la Ungheni sau este trimis înapoi peste Prut?

http://www.kishiniov.eu/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign