FeaturedIstorie

De ce îmi pare rău că nu m-am înscris la o universitate din Chișinău?

Pentru simplul motiv că îmi este rușine că am absolvit mai multe școli în România și vreau o diplomă de care să nu râdă lumea. După valurile recente de dezvăluiri despre doctorate plagiate ale politicienilor români pur și simplu îmi este rușine cu diplomele românești.

Singura soluție este să mă înscriu la o facultate din Chișinău și să-mi iau o diplomă serioasă, emisă de o universitate despre care nu există bănuieli că încurajează plagiatul. Dacă te apuci să-i spui unui străin serios că ai diplomă universitară românească rămâi cu senzația că ăla te bănuiește de plagiat. Vreau să pot spune: am diplomă emisă la Chișinău, nu curpapirul ștampilat de vreo mizeră universitate românească!

Nu înțeleg cum de nu-și dau seama toți acești oameni de faptul că și-au bătut joc pe multă vreme de acum înainte de întregul sistem românesc de învățământ. Doar pentru o ambiție personală tâmpită au distrus prestigiul universităților românești. Politicienii români sunt un cancer, nimic altceva, niște bube care trebuie extirpate. Spunea cineva că nu se poate guverna cu procurori și cătușe – dimpotrivă, doar cu procurori și cătușe se poate guverna; să pună cineva sârmă ghimpată pe gardul parlamentului și jandarmii să întoarcă armele, să-i împuște pe cei care încearcă să evadeze.

Și acum îmi pare rău că nu m-am înscris la o universitate din Chișinău, am pierdut un an. Dar toamna viitoare merg la studii, că nu pot să rămân doar cu diplomele românești.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button