FeaturedIstorie

Dar ce să înțeleagă niște aroganți, rupți de realitate?

de Constantin Gheorghe

”Războiul sardelei”, început de țări din Estul Europei, nu este despre calitatea produselor din magazine. Este un război politic, despre statutul acordat de Occident țărilor din Est, în cadrul UE. Toți știu asta. Iar Juncker ar face bine să renunțe la glume tembele, gen ”Am crezut că mă sună nevasta. Era Merkel!” Sigur premierul Slovaciei n-a gustat măgăria. I s-a spus să stea în banca lui, cu Grupul de la Vișegrad, cu tot.

Glumița asta de doi bani a mai turnat niște gaz pe focul frondei esticilor. Țările fost socialiste vor să fie membri cu drepturi egale în Uniune, să li se recunoască dreptul de a-și proteja și promova interesele. N-am scăpat de Moscova, ca să dăm peste Berlin și Bruxelles, adică o Moscovă la pătrat!

Fenomenele centrifuge din UE se accentuează, după Brexit. Și ce găsesc de făcut șefii Uniunii? Să le pună pumnul în gură nemulțumiților? Să trateze țările de la periferia Uniunii ca pe slugi, care depind de mila stăpânului? Dacă UE nu se schimbă, Brexitul este începutul sfârșitului. Dar ce să înțeleagă niște aroganți, rupți de realitate?

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button