Dacă altfel nu se poate, atunci sculați, voi, oropsiți ai soartei!

25 septembrie 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Mă, am o curiozitate: câtă vreme nimeni și nimic nu-i pot împiedica pe patroni să reducă salariile când vrea mușchii lor, de ce mama dracului n-o face nimeni, și așteaptă să schimbe guvernul felul în care se plătesc contribuțiile sociale? Am mai întrebat asta. Nu văd niciun răspuns rațional. Pentru că nu există. Există doar o prosteală, care vine din convingerea că d-aia există guvernul, să fie acuzat de toate ororile posibile, și înjurat vârtos.

Guvernul poate fi înjurat pentru orice. Dar la ce ajută asta? Ce rezolvă? Ce câștigăm? Sigur că, dintr-un punct de vedere, ideea că numai angajatul va avea obligația plății contribuțiilor sociale este greu de acceptat. Dispare legătura de solidaritate între capital și muncă. Dar, sincer, ea chiar există în realitate, în România?

Dacă patronii n-ar face cam ce vor ei cu banii datorați pentru contribuțiile sociale, poate nu am fi ajuns aici. Acum vor avea pe cap angajații, nu un stat impotent și subdimensionat, care nu reușește să-i disciplineze. Să-i văd pe patroni, cât de liniștiți vor dormi, când știu că angajații le pot pune afacerea pe butuci, dacă le fură contribuțiile! E primitiv, e românește, e lupta de clasă. Dacă altfel nu se poate, atunci sculați, voi, oropsiți ai soartei!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign