FeaturedIstorie

Cioloș e mai pizdos decât Ceaușescu. Hai să-i trăiască lăudătorii!

Mă amuză faptul că nici una din potăile de pază a democrației nu se îngrijorează că premierul taie din buget cum vrea mușchii lui. Adică nu mai vrea ciuful lui Dacian Cioloș să dea bani pentru construcția sau reparația bisericilor și gata, treaba e bună, nu-i panică sau ceva.

N-am stat să scormonesc după documente, dar îmi închipui că banii pentru biserici s-au dat printr-un document, a fost o comisie care a făcut un raport și a zis că e bine și frumos să dăm banii ăștia. Chiar nu vreau să am de-a face cu țara în care premierul împarte banii de la buget de capul lui. Ceaușescu când a luat decizia să-i împuște pe ăia de făceau revoluție în decembrie 1989 s-a consultat cu niște unii: o fi bine? o fi rău? Dar Cioloș e bărbat tehnocrat, el taie din buget. Poate data viitoare se enervează pe medici și le taie din buget. Sau pe pompieri. Sau îl enervează un semafor și belește toată Poliția Rutieră.

Aici puteți citi justificarea lui Cioloș de ce a tăiat banii pentru construcția/ reparația bisericilor. Omul este incoerent: nu vrea tensiuni în societate, dar taie banii bisericilor pentru că unii cer chestia asta. Pare că nu își dă seama că îi enervează pe ceilalți, ăia mulți. Cioloș face ce îi cere o parte radicalizată a societății – dar el nu vrea tensiuni în societate. Logică.

Am impresia că în Parlament i se va ciunti puțin vârful bărbăției lui Cioloș și va apărea un amendament care va reintroduce finanțarea construcției/ reparației bisericilor. Și foștii lăudători ai Băsescului/ actualii lingăi ai Iohannisului vor deplânge din nou soarta grea a modernizării societății, ținută în loc de obscurantismul religios.

http://www.kishiniov.eu/ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button