Ceea ce nu trebuia să se întâmple, s-a întâmplat…

04 martie 2018 destin valah Istorie

Ceea ce nu trebuia să se întâmple, s-a întâmplat: Rusia și China formează, de facto, o alianță politică, economică și militară, care domină acum Eurasia, și își proiectează forța, în toate aspectele ei, la nivel global, fiind competitorul strategic pentru SUA și UE, în același timp. Acum nici tehnologia, nici forța militară, nici demografia nu mai lucrează pentru ansamblul euro-atlantic. Saltul tehnologic făcut de China, împreună cu Rusia, este impresionant. Iar baza de recrutare a elitelor științifice și tehnice, dar și a celor intelectuale, în sens larg, este cel puțin dublă în ansamblul eurasiatic decât în cel euro-atlantic. Este un avans formidabil, pe care doar proștii nu-l văd.

Globalizarea merge înainte. Doar că Occidentul a pierdut avantajul de a putea scrie regulile ei. Acum chinezii și rușii le scriu. De aici viitoarea lor dominație la nivel global.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign