Cultura

Ce să faci ca să nu te mai calci pe bătături cu jumătatea

My.Roxa

 

Eiii, da, ăsta este un subiect interesant, aş putea spune, mai ales că l-am mai scris o dată şi mi-am dat singură, fără să vreau, delete :))

Ce ar trebui să facem ca să nu mai încheiem ziua într-o luptă de sumo? Şi nu mă refer la acel sumo -varianta pozitivă, ci la acel moment în care îţi vine să te urci pe pereţi de draci.

O să abordez  întâi femeia. Oare cum ar trebui să fie ea?

Cred că încrederea este foarte importantă, ce să mai..ea joacă rolul capital aici. Cu cât o femeie este mai stăpână pe ea, cu atât ea este mai pregătită să facă faţă realităţii. Încrederea în propria persoană se învaţă sau se dobândeşte foarte uşor.?

Conceptul de „relaţie serioasă”. Oare ce înseamnă şi când ştim dacă o avem sau nu?

Păi acest subiect este perceput diferit de către bărbaţi şi femei, aş zice. Şi aici intervin o serie de factori cum ar fi: nevoia celuilalt de a fi protejat (în special a femeilor pentru că ele au nevoie mai mult de acest lucru), gradul de independenţă al celor doi implicaţi, educaţia (şi aici includ lucrurile văzute în familie)..

Trebuie să te deschizi în relaţia cu celălalt, să înveţi cum să-l iubeşti, cum are nevoie să fie iubit..

Alte întrebări care apar ar fi: câte zile până la intimitate sau câţi parteneri a mai avut înainte?

Foştii parteneri este un subiect care ar trebui să fie tabu, după părerea mea. Fiecare persoană are o anumită experienţă, experienţă care o defineşte ca om până la urmă.

Când şi câtă libertate acordăm?

O femeie care nu acordă libertate unui bărbat, nu are încredere în ea, în primul rând. Susţin asta până în ziua cand oi muri. Da, susţin, deşi mi-am luat-o şi eu.

Atenţia acordată. Un alt subiect care merită să ne oprim asupra lui.

Nu trebuie însă să exagerezi pentru că tot ce vei auzi după, va fi: „Ai fost ca o nevastă”, „M-ai sufocat cu bunele tale intenţii”, „Sunt sigur că m-aş fi descurcat cel puţin la fel de bine”. Replica mea: „Te-ai fi descurcat pe naiba…”, dar…am învăţat.

Cu toate astea, se consideră foarte important faptul ca femeia să fie prezentă în relaţia ei.

Ea oferă afectivitate şi sensibilitate, în timp ce bărbatul dăruieşte siguranţa şi protecţia. Deci cumva, prin atenţie, siguranţă, protecţie, afectivitate şi încredere, cele două jumătăţi devin un întreg. Un întreg care trebuie să înveţe să se accepte reciproc şi să nu-şi scoată ochii..preferabil.

Aici totul este de control. Control asupra realităţii şi mai ales control asupra propriei persoane. Adică autocontrol. Lucrurile astea se simt, le percepi şi ceea ce am învăţat, în mare parte, este că trebuie să ai încredere şi să-ţi urmezi intuiţia, şi în cuplu, dar şi în celelalte sectoare.

 

Ce să faci ca să nu te mai calci pe bătături cu jumătatea

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button