Ce mai înseamnă ”statul” în viața cetățenilor români, ca ei să aibă vreo așteptare de la el?

17 noiembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Ce mai înseamnă ”statul” în viața cetățenilor români, ca ei să aibă vreo așteptare de la el? ”Statul” are importanță doar pentru o mână de indivizi de prin marile orașe, care văd în el o mașină de redistribuire a bogăției: să ia de la toți, și să le dea lor. În rest? Dumnezeu cu mila lui! Satul românesc este decuplat de la economie, de la tot ce înseamnă servicii publice. Educația este la pământ, sănătatea, la fel, nu mai există posturi de poliție sau de jandarmerie, primăriile sunt niște glume proaste, infrastructurile, la fel. Urbanul mic este sinistrat, mai ales cel mono-industrial. Chiar și în marile orașe, cu o dinamică economică acceptabilă, sunt zone sinistrate, pungi de sărăcie.

De ce ce-ar păsa acestor oameni de faptul că Iohannis are guvernul lui, fapt care-i produce evidente orgasme? De ce le-ar păsa că au acum un guvern de ”tehnocrați de sinecură”? Care-i câștigul lor? Niciunul!

Politica se reduce la simple jocuri de putere. Calitatea guvernării nu mai contează. Fie că guvernează bine, sau prost, nu votul face deosebirea, ci voința celor care compun ”statul profund”, acel ”sistem ticăloșit”, care are agenda lui, și care nu se sinchisește de nimeni și de nimic.

Până la urmă și demisia lui Ponta, și instalarea lui Cioloș în locul lui, sunt non evenimente pentru covârșitoarea majoritate a românilor. Nu au ce aștepta bun de la toate aceste schimbări. Așa că fiecare își vede de nevoile lui, și speră să supraviețuiască. La atât se reduce viața marii majorități a românilor. Este tragedia unui popor care nu are curajul să-și ia viața în propriile mâini…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign