”tehnocrația salvează România!”

17 noiembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Ar fi greșit să tragem vreo concluzie după cele întâmplate ieri și azi în Parlament. Evenimentele nu ne spun nimic despre viitor. Nu au cum. Că votul a fost atât de masiv în favoarea guvernului nu înseamnă decât că toți cei care au votat speră cu ardoare ca ”tehnocrații” să-și frângă gâtul. Într-un fel, acum, la sfârșit de mandat, parlamentarii au și ei o miză, au pentru ce lupta, au ceva de demonstrat: ”tehnocrația salvează România!” este o minciună. Și o iluzie periculoasă. Vor să dovedească faptul că fără ei nu se poate, că sunt indispensabili funcționării unei societăți care se vrea democratică.

Singura certitudine: ce am construit, economic, în trei ani, se va duce dracului în maximum șase luni. Pentru că e programat așa, ca să justifice ”austeritatea”, și măsurile de reducere a statului. Păcatul capital al guvernării Ponta a fost ăsta: s-a opus dogmei, și a demonstrat absurditatea ei. Așa ceva nu se iartă. În rest, Dumnezeu cu mila!

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign