Cultura

BISEXUALITATEA

My.Roxa

 

Bisexualitatea. Una dintre cele mai dificile teme de abordat, cel puţin din punctul meu de vedere.

Spun asta pentru că, în mod normal, atunci când îmi aleg o temă- oricare ar fi ea- am obiceiul de a sta de vorbă cu diferiţi subiecţi.

Astăzi nu sunt la fel de norocoasă, deoarece am găsit o singură persoană cu care să discut şi nu am prea mare încredere  în judecata ei ( o să mă justific mai târziu de ce).

Tot ce am citit despre asta mi s-au părut numai tâmpenii care nu fac altceva decât să te inducă în eroare.

Concluzia unui articol era ceva de genul: ” A fi bisexual înseamnă a avea curajul de a fi TU”.

Cum am mai bătut moneda, în tot ceea ce am scris, noţiunea de sex a decăzut foarte mult în zilele noastre. Sexul s-a degradat atât de tare încât uneori duce chiar la confuzii.

Din ce în ce mai multe persoane încep sa aibă relaţii cu ambele sexe. Şi atunci te întreb: este asta curiozitate, dorinţă sau dereglare?

Freud susţinea că ne naştem bisexuali, dar ăla era un maniac( oricât de mult mi-ar plăcea scrierile sale).

Personal, am o grămadă de prietene care nu arată tocmai rău şi, cu toate astea, nu am simţit niciodată impulsul nebun de a o săruta pe vreuna. Şi deci asta înseamnă ca sunt defectă şi ar trebui să fiu expulzată prin neant pe undeva? Sau că nu mi-am descoperit încă natura bisexuală?

Sau ca să nu am parte de alte surprize, ar trebui să spun de la început: ” Bună! Sunt Roxana şi sunt cât se poate de straight”. Da, ştiu, sună ca un anunţ matrimonial foarte prost!

Chiar şi în poveşti, nu am auzit niciodată că Împăratul Roşu s-a dus la Împăratul Verde pentru a-i găti o cină romantică!

Bisexualitatea, se spune, este atât fizică, cât şi psihică. Eu însă cred că este vorba doar de educaţie. Şi uite aşa ajung iarăşi la impactul societăţii din ziua de azi asupra noastră.

Se poate întâmpla, e adevărat, să-ţi placă sa petreci timp cu o persoană de acelaşi sex cu tine. Dar asta este altceva, îţi place compania ei preţ de câteva ceasuri, nu pentru toată viaţa şi nu la modul intim!

Eu spun aşa: un homosexual este anormal, este cumva dereglat din punct de vedere sexual. Şi asta nu este vina lui. El s-a născut aşa, cu devierile astea.

Am adus în discuţie homosexualul pentru că vreau să fac cumva o paralelă între el şi bisexual.

În timp ce primul se naşte cu anumite anomalii, cel de-al doilea este ori confuz( nu îşi găseşte locul în nici o tabără şi preferă să le încerce pe ambele), ori vrea să atragă atenţia( cazul subiectului cu care am discutat).

De multe ori asistăm la anumite cazuri cu fete care devin bisexuale peste noapte şi asta numai ca să le facă pe plac partenerilor lor. Asta cum să o mai numim? Prostie, dependenţă prea mare faţă de ” jumătatea” lor..?

Adică dacă ţie îţi place friptura simplă, de ce aş încerca să îţi vâr pe gât şi o salată? Doar pentru că eu sunt confuz şi nu ştiu de ce am poftă?

Confuzia îşi are rădăcinile bine înfipte în mai multe sectoare. Un om confuz este debusolat peste tot în viaţa de zi cu zi, nu numai pe tărâmul sexualităţii.

O să închei aşa: vina o poartă acea libertate sexuală din zilele noastre. Aşa cum, atunci când nu ne protejăm, putem afirma că e ca şi cum ne-am culca cu toţi foştii parteneri ai partenerului nostru, confuzia si dificultatea de a alege una dintre cele două tabere – există doar în mintea noastră. Întrebarea: ” Oare va veni o zi în care nu va mai conta sexul partenerului?” mi se pare şi mi se va părea mereu ceva absurd!

 

 

Bisexualitatea

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button