Atunci să nu facă nimic.

20 noiembrie 2018 destin valah Istorie
 

Dacă în politică există sistemul contra-puterilor, care împiedică puterea să devină tiranică, în economie nu există așa ceva. Iar marele capital ESTE tiranic. Iar puterea de reglementare a statului este o cochilie goală, nu mai sperie pe nimeni, nu mai rezolvă nimic. Munca este definitiv sclava capitalului. Sindicatele sunt, practic, niște fantoșe, societatea civilă, cumpărată de capital, tace, intelectualii publici, cumpărați și ei, se fac că plouă, politicul, la fel, că atunci când o campanie electorală prezidențială costă un miliard de dolari, ca în SUA, banii trebuie să vină de undeva.

Chiar credem că nu va urma o uriașă explozie socială? Capitalul chiar crede că că actuala stare de lucruri poate dura la nesfârșit? Atunci să nu facă nimic. Dar să nu scrie și reprezentanții lui amintiri de prin vreun Gulag…

de Constantin Gheorghe
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign