Asta e viața: unii se nasc, alții mor…

14 noiembrie 2018 destin valah Istorie


Văd că prin occident, mai ales în zona sa anglo-saxonă, se dezvoltă un nou sport: făcut mișto de chinezi. Aerul ăsta de superioritate reflectă doar frică. Miștocarii știu, de fapt. că e secolul Chinei. Că o națiune de 1,4 miliarde de oameni, cu un sistem de educație super-performant, cu o economie extrem de diversă, care investește enorm în cercetare, și care are de unde selecta elite profesionale și intelectuale în orice domeniu, nu are niciun complex față de Occident. S-a dus vremea complexelor. Acum China a preluat inițiativa, și nu o va mai ceda! Are determinare, dorință de afirmare, a descoperit mândria de a fi chinez, s-a lepădat de umilință.

Au învățat de la americani un lucru esențial: eșecul face parte din viață. Eșecul nu este un sfârșit. Un nou început, da, dar nu un sfârșit. Asta îi ajută să depășească greutățile începutului. Au o dorință fantastică de a reuși, un dinamism cum numai americanii aveau la începuturile afirmării lor ca națiune dominantă în lumea industrializată. Da, chiar sunt motive de teamă pentru un occident în descompunere, care nu mai are motivația de afirmare, este încremenit în trecutul ”glorios”, și și-a făcut program din fleacuri și dintr-o teorie economică profund greșită, dogmă.

Asta e viața: unii se nasc, alții mor…

de Constantin Gheorghe
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign