FeaturedIstorie

Asta e ”societatea civilă”, aia de conduce acum România, prin ”guvernul străzii”.

de Constantin Gheorghe

Politica la români, varianta ”Căutăm candidați la primărie, publicați ofertele la gazeta de perete, sub ”Macovei, aromă de Jidvei!”

Carevreți, care puteți, fuguța la M 10! : ”La alegerile locale din iunie, miza nu va fi doar un număr de locuri în Consiliul General al capitalei sau o funcție de primar – ci una mult mai mare: direcția în care se va îndrepta Bucureștiul în următorii ani.
Noi, membrii M10 București, suntem hotărâți să nu ne mai lăsăm orașul pe mâinile unei clase politice corupte și a unei administrații publice incompetente. De aceea am decis să deschidem listele noastre tuturor cetățenilor onești, integri și competenți care vor să schimbe împreună cu noi fața orașului în care locuim, muncim și trăim.
Prin urmare, îi invităm pe toți bucureștenii care împărtășesc valorile noastre indiferent dacă sunt membri ai partidului sau nu, să se înscrie pe listele M10 pentru consiliul general și consiliile locale, precum și pentru primăria capitalei și primăriile de sector. Care este procedura exactă? Într-o primă fază, un e-mail pe adresa bucuresti@mzece.ro care să conțină numele candidatului, datele de contact ale acestuia, un scurt CV precum și funcția pentru care acesta dorește să candideze. În faza a doua, Comisia de Integritate a M10 București va verifica dosarele primite, iar persoanele care vor obține validarea Comisiei de Integritate își vor susține proiectele pentru București în fața membrilor noștri. Ordinea numelor de pe listele electorale va fi stabilită în urma unui vot intern al membrilor partidului M10 București.
Așteptăm înscrierile voastre. Împreună, putem să ne luăm orașul înapoi!”

Adică membrii M 10 vor forma un fel de juriu, care îi va audia și valida pe candidați. Acum, din două una: fie M 10 are prea puțini membri, și nu poate depune liste, fie băieții și fetițele n-au curaj să dea ochii cu publicul și cu votanții. Și lasă altora ”plăcerea”. Vă dați seama că, de fapt, partidul ăsta este o ficțiune. Când ajungi să recrutezi candidați prin mica publicitate, nu te ia nici dracu în serios.

Asta e ”societatea civilă”, aia de conduce acum România, prin ”guvernul străzii”. Ălora de vor ”aplica” pentru o funcție de primar sau de consilier local nu le-o fi silă de politică? Sau le ia Monicuța sila cu mâna? Aia care ține paharul cu basamac…

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button