Aproape 6 milioane de persoane au mers la spectacole și teatre, anul trecut

25 iulie 2016 destin valah Lifestyle

Instituțiile și companiile de spectacole au susținut anul trecut peste 22.500 de reprezentații, urmărite de 5,8 milioane spectatori, cei mai mulți mergând la teatre, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

În anul 2015, numărul spectatorilor la instituțiile și companiile de spectacole și concerte care a revenit la 1.000 locuitori a fost de 292 de spectatori, spune INS.

„Cultura unui popor este reprezentată de valorile materiale și spirituale pe care le-a creat de-a lungul timpului și pe care le transmite din generație în generație prin instituțiile culturale. În anul 2015, activitatea principalelor unități cultural-artistice a inclus activități ale bibliotecilor, muzeelor și colecțiilor publice, instituțiilor și companiilor de spectacole sau concerte, editurilor, cinematografelor, activitatea de radiodifuziune și cea de televiziune”, spune INS, într-un comunicat remis AGERPRES.

Rețeaua instituțiilor și companiilor de spectacole și concerte a cuprins, în anul 2015, un număr de 254 de unități, din care 174 unități de bază și 80 filiale și secții.

Instituțiile și companiile de spectacole au susținut peste 22.500 de reprezentații, urmărite de 5,8 milioane spectatori.

În funcție de tipul instituțiilor și companiilor de spectacole, în anul 2015, cei mai mulți spectatori s-au înregistrat la teatre, unde au mers peste 2,4 milioane persoane (41,7%) și la spectacolele susținute de ansamblurile artistice, trupele de dans și de divertisment, unde s-au înregistrat 1,8 milioane spectatori (31,6%).

Personalul de specialitate existent la sfârșitul anului 2015 în cadrul instituțiilor și companiilor de spectacole și concerte a fost de 11.701 persoane.

sursa-http://www.agerpres.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign