Trezitul târziu în weekend este benefic pentru sănătate

22 ianuarie 2016 destin valah Lifestyle

Cu toții așteptăm cu nerăbdare weekend-ul. Unul dintre motive este faptul că putem dormi mai mult. Trezitul târziu în weekend este benefic pentru sănătate şi previne apariţia diabetului, au constatat oamenii de ştiinţă americani.

În acelaşi timp, lipsa somnului creşte riscul de diabet cu 16% şi conform celor mai recente studii, lenevitul în pat şi dormitul până târziu la sfârşit de săptămână pot preveni apariţia acestei boli.

Mai mulţi voluntari au participant la un experiment, care presupunea un somn foarte bun şi prelungit timp de patru nopţi, urmat de alte patru nopţi cu somn insuficient.

Rezultatele au indicat faptul că au fost de ajuns două seri cu un somn bun pentru a se compensa efectele metabolice ale celor patru zile fără somn.

În cazul celor patru nopți cu somn insuficient, insulina a scăzut cu 23%, iar riscul de diabet a crescut cu 16%.

După două nopți de somn suficient (circa 9 ore), nivelul de insulină al participanţilor la experiment a revenit la normal.

Sursă: Rador

 http://bucurestifm.ro/
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign